avatar MotornieuwsMotornieuws    06 sep 2022, 16:06    0   

Als je zo snel bent dat een standaard R1 of R1M nog steeds te traag zijn, of je wilt alle mogelijke seconden van je rondetijd krijgen, dan moet je bij GYTR zijn. De nieuwe GYTR-versie van de R1, uiteraard op basis van de bestaande R1, is puur ontworpen voor de racerij. Hij is dus niet gehomologeerd voor gebruik op de weg. Zo heeft hij meer dan 25 GYTR-componenten en een volledig Akrapovic-uitlaatsysteem.

WorldSBK waardig

Je kleedt je R1 met zoveel mogelijk GYTR-onderdelen aan als je zelf wil, of als je budget toelaat. De exclusieve onderdelen, in beperkte hoeveelheden, worden aan alle Yamaha-rijders in de GYTR Pro Shops aangeboden. Zo kunnen klanten dezelfde onderdelen kopen als die op de WorldSBK-R1 worden gebruikt.

R1 GYTR Pro VR46

Dit is niet het eerste GYTR-initiatief van Yamaha. Het Japanse merk had al een voorproefje gegeven van deze speciale onderdelenlijn met de R1 GYTR Pro VR46, die in 2021 aan Valentino Rossi werd aangeboden. Die motorfiets gebruikte een combinatie van onderdelen uit de toekomstige GYTR en GYTR Pro-catalogus en enkele eersteklas onderdelen van Öhlins en Brembo.