avatar Gijs GilisGijs Gilis    04 mrt 2021, 16:37    0   

Speciale edities van reeds bestaande motoren of scooters zijn bijna altijd leuk. Als het de zoveelste ‘limited edition’ van een bepaald Italiaans merk is met slechts een ander kleurtje dan de voorgaande ‘exclusive edition’, wordt het al snel afgezaagd. In het geval van de Yamaha TMAX is een speciale uitvoering altijd leuk als we naar de geschiedenis kijken.

20ste verjaardag

Yamaha viert de 20ste verjaardag van de TMAX en heeft het 20th Anniversary-model op verschillende punten aangepakt. Om te beginnen heeft die een gesmeed carbon kuipwerk. In tegenstelling met het eenvormige weefpatroon van de traditionele carbonvezel heeft ieder van de gesmede carbon componenten van de TMAX een eigen individuele oppervlakteafwerking. Elke scooter is dus een soort van uniek. We spreken over de boemerang kuipdelen, het voorspatbord en het hitteschild van de uitlaatdemper die deze carbon afwerking krijgen. Gele accenten moeten doen herinneren aan de felgele kleurstelling van het originele model.

Verwarming alom

Het verwarmde zadel krijgt een andere afwerking en is voorzien van geel stiksel. Verwarmde handvatten zijn standaard op de 20th Anniversary. Iets zegt ons dat je het zeker niet koud op de speciale TMAX zult hebben. Al helemaal niet als je warmloopt voor logo’s, want een 20th Anniversary-logo kan natuurlijk niet ontbreken.

560 exemplaren

Er worden slechts 560 – naar de cilinderinhoud – genummerde exemplaren gebouwd van deze speciale serie. Een kleurkeuze is er niet, want ze zijn allemaal gespoten in Tech Graphite met bronskleurige velgen. Bij de dealer bestellen is ook niet mogelijk, want de TMAX 20th Anniversary zal uitsluitend beschikbaar zijn via een online reserveringssysteem dat start op 31 maart 2021, wanneer ook de prijs zal bekendgemaakt worden. Iets zegt ons dat je er snel bij zult moeten zijn…