avatar Gijs GilisGijs Gilis    19 apr 2022, 15:21    0   

De Yamaha XSR125, die sinds vorig jaar op de markt is, krijgt een nieuw vintage jasje aangemeten onder de naam ‘Legacy’. Goudkleurige lichtmetalen velgen verwijzen naar de jaren 60 en 70, en nieuwe graphics versterken de sfeer uit die periode. Gouden en zilveren strepen benadrukken de klassieke vorm van de afgeronde brandstoftank. De minimalistische goudkleurige afbeelding op de zijpanelen vult de goudkleurige velgen aan.

Historic Black

De tank, de zijpanelen en de spatborden zijn afgewerkt in Historic Black, terwijl het zwartgekleurde Deltabox frame, de swingarm, de upside-down voorvork en de motorafdekkingen de XSR125 stijlvol discreet maken. Met de Metzeler Karoo-banden kun je al eens de gebaande paden verlaten.

Ledverlichting

Voor de moderne touch zorgen de ledverlichting voor- en achteraan, en de 125cc-ééncilinder. Die is, net zoals op de MT-125 en R125, uitgerust met VVA (Variable Valve Actuation) ofte variabele kleppentiming. In mensentaal: meer koppel bij lage toeren zonder al te dure technologie toe te passen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Yamaha XSR125 Legacy is vanaf juni beschikbaar bij de officiële Yamaha-dealers. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend. De standaardprijs van de XSR125 bedraagt 4.799 euro, dus wij doen een voorzichtige gok op 4.999 euro voor de Legacy.