avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 aug 2022, 11:16    0   

Goed nieuws voor liefhebbers van custom livreien: Harley-Davidson heeft vandaag de nieuwe Apex Factory Custom Paint-optie gepresenteerd. Die zal beschikbaar zijn op verschillende van z’n Grand American Touring-modellen, en maakte z’n debuut op de Sturgis Motorcycle Rally. De Apex Factory Custom Paint is geïnspireerd op de lange en succesvolle racegeschiedenis van Harley-Davidson. Die heeft het merk opgebouwd in hillclimbs, enduro’s, flat tracks tot het bagger-kampioenschap waar het momenteel in meestrijdt. En ’t ziet er vooral beeldig uit.

De Apex-kleurstelling bestaat uit een grafische outline op de brandstoftank – een geslaagde knipoog naar het lijnenspel op de Harley-Davidson XR750 flattrack-racer. Op modellen met een kuip golft de graphic naar achteren om uit te lijnen met de tank-graphic. De lijnen op het voorspatbord sluiten visueel aan op die op de zijpanelen en zadeltassen, waardoor een vloeiend effect ontstaat en een illusie van snelheid wordt gecreëerd.

Binnenshuis gespoten

Het kleurenschema begint met een basis van Vivid Black-lak. Gauntlet Grey-panelen voegen een grafisch element toe, omringd door een accentstreep van Jet Fire Orange – de originele kleur van de XR750-fabrieksracers.

Elk paneel is ontworpen met slagschaduw aan de binnenkant en een subtiel Bar & Shield-patroon (het gestileerde logo van Harley-Davidson) dat in een vervagend patroon is gespoten. Dat effect is dan weer geïnspireerd op de geblokte fade van Harley-Davidson Factory Team-racers. Een laag blanke lak werkt het geheel af. De custom Apex lak spuiten ze overigens ‘binnenshuis’, bij Harley-Davidson York Vehicle Assembly en Harley-Davidson Tomahawk Operations.

Select gezelschap

De Apex factory custom paint staat als fabrieksoptie in de catalogus voor negen Harley-Davidson Grand American Touring-modellen:

  • Road King Special
  • Street Glide Special (versies met chromen en zwarte afwerking)
  • Ultra Limited (versies met chromen en zwarte afwerking)
  • Road Glide Limited (versies met chromen en zwarte afwerking)
  • Road Glide Special (versies met chromen en zwarte afwerking)

Daarenboven bieden de Amerikanen in hun accessoirecatalogus ook bijbehorende Tour-Pak-bagagedragers en custom voorspatborden aan die in de Apex-kleurstelling zijn gespoten. Meer info of bestellen? Klik dan even door naar de website, of ga langs bij je dichtsbijzijnde Harley-Davidsondealer.