avatar MotornieuwsMotornieuws    15 jun 2023, 16:34    0   

Na een erg warm onthaal tijdens de onthulling en een ware stormloop op de pre-orders, maakt Kawasaki nu de officiële specificaties en beschikbaarheid van de Ninja ZX-4RR bekend. Vanaf september staat deze hoogtoerige supersport in de showroom bij de officiële Kawasaki-dealers in België.

80 pk, 15.000 toeren

De volledig nieuwe Ninja ZX-4RR heeft dankzij Kawasaki Ram Air een ongelooflijk maximumvermogen van 80 pk bij 14.500 tpm, met een toerentallimiet van boven de 15.000 tpm! Als enige supersport model in de 400cc-klasse met een vier-in-lijn blok, heeft de nieuwe Ninja ZX-4RR een enorme aantrekkingskracht op zowel de supersport rijders van weleer als nieuwe rijders. 

WSBK-frame en circuitmodus

De high-tech 399cc supersport machine is uitgerust met een op WorldSBK geïnspireerd frame, hoogwaardige SHOWA-vering en TFT-kleurendisplay met een circuitmodus die rondetijden, schakelindicator en toerental vanaf 10.000 tpm weergeeft. Ook beschikt de motor over verschillende rijhulpsystemen zoals KTRC (Kawasaki Traction Control) en Power Modes, welke worden gecombineerd in de geïntegreerde rijmodi en een Kawasaki Quick Shifter (Up & Down). 

Prijzen en beschikbaarheid

De 2024 Ninja ZX-4RR zal bij de Belgische dealers beschikbaar zijn in de kleur Lime Green/Ebony, prijzen worden later bekend gemaakt. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.be