avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    02 aug 2022, 11:22    0   

We zijn goed halverwege 2022, maar dat weerhoudt de motormerken er niet van om hun nieuwigheden voor het volgende jaar al even met ons te delen. Zo ook Honda. Voor z’n legendarische avonturiersduo, de CRF1100L Africa Twin en Africa Twin Adventure Sports, voorzien de Japanners nieuwe kleurstellingen voor 2023.

Africa Twin

Zo zal de standaard Africa Twin beschikbaar blijven in ‘Grand Prix Red’ voor MY23, maar er zullen ook twee nieuwe kleuren worden toegevoegd. ‘Mat Ballistic Black Metallic’, en ‘Glint Wave Blue Metallic Tricolour’ zijn de nieuwkomers. De ‘Black Metallic’-kleurstelling zal ook pronken met een volledig zwart frame. Dat terwijl de “Blue Metallic Tricolour” uitpakt met een blauwe rand rond de koplamp, en blauw voorspatbord en een staartsectie met rode en witte details.

Africa Twin Adventure Sports

Honda behoudt de ‘Pearl Glare white Tricolour’ voor het modeljaar 2023 op de Africa Twin Adventure Sports. Maar het merk voegt er ook de livrei ‘Mat Iridium Grey Metallic’ aan toe. Deze nieuwe kleur is voorzien van zwarte details in combinatie met de zwarte wielen.

Zowel de Africa Twin als de Adventure Sports blijven leverbaar met een manuele bak of een transmissie met dubbele koppeling (DCT). Honda wil daarover nog kwijt dat in 2021 maar liefst 51% koos voor de DCT-versies van z’n adventure bikes.