avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    29 jun 2022, 18:06    0   

Een verrassing, of net helemaal niet? Norton kondigt met de stilste der troms – een nieuwe pagina op z’n website – aan dat er een nieuwe Commando 961 zit aan te komen. De eerste beelden ogen alvast veelbelovend!

Op wieltjes

Sinds TVS Norton kocht, lijkt het op rolletjes te lopen voor het Britse merk. Zo bleef het Britse HQ overeind, groeide het personeelsbestand aan en lijkt de toekomst verzekerd dankzij fikse, nieuwe investeringen. Nadat de Brits-Indiase samenwerking ons eerder een nieuwe versie van z’n V4CR hadden laten zien, lijkt nu het oermodel bij uitstek opnieuw op de plannen te staan: de Commando. Nochtans wilde het bedrijf eind vorig jaar nog iedereen terugbetalen die een aanbetaling had gemaakt voor een Commando, onder de vorige eigenaar. Maar het tij kan soms keren: de nieuwe Commando 961 lijkt klaar voor z’n comeback.

Op de website van het merk kan je sinds kort doorklikken naar een tabblad dat geheel aan het nieuwe model is gewijd. Nu ja, ‘geheel’. De pagina op zich is wel érg beknopt. Als in: er staat helemaal geen informatie op, enkel twee foto’s of renders die vooral doen uitschijnen dat de nieuwe Commando 961 dicht bij de vorige generatie zal aansluiten, én de mogelijkheid om je ‘interesse te registreren’. Mooi zo.

Geduld

De nieuwe blijkt alvast wars van een overdaad aan carbon, zo blijkt uit de beelden op de website. In plaats daarvan gaat Norton onder TVS-vlag voor een klassieke zilveren tint, met zwarte en gouden details. Voorts spotten we twee uitlaatdempers én goudkleurige veerelementen – wat de vermoedens aanwakkert dat Öhlins als vanouds aan boord blijft. Over het blok zelf is nog geen info beschikbaar, al zal Norton naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor een licht gewijzigde, Euro5-gekeurde versie van de lucht/oliegekoelde twin die op de vorige Commando 961 al het mooie weer maakte.

Op meer details en beelden is het voorlopig nog even wachten!