avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 nov 2021, 14:11    0   

Een verhaal van vallen, opstaan en nog een paar keer stevig onderuit gaan. Zo leest de recente geschiedenis van het eens zo legendarische, Britse merk Norton Motorcycles. Al lijkt er sinds het gedwongen aftreden van voormalig CEO Stuart Garner en de overname van het merk door TVS Motor Company een positieve wind door het bedrijf te waaien. Voorlopig orgelpunt van die wederopstanding is het betrekken van de volledig nieuwe hoofdkwartieren in het Britse Solihull. Daar zullen onder meer de design- en R&D-afdelingen hun onderdak vinden. Evenals een immense showroom, de kantoren én de productielijnen. Een all-in-one voor Norton, dat in z’n nieuwe HQ tot 8.000 motoren per jaar wil gaan produceren. Met de ambities zit ’t dus alvast goed.

Het nagelnieuwe hoofdkwartier vormt een belangrijk onderdeel van Nortons groeiplan om de wereldleider te worden in luxueuze, met de hand gemaakte motoren. En bij de ontwikkeling daarvan, mag vooral de rol van TVS Motor Company niet onderschat worden. In amper 18 maanden na de overname, is onder de vleugels van TVS Motor een volledig nieuwe fabriek van wereldklasse opgericht in Solihull.

Robert Hentschel, de nieuwe CEO van Norton Motorcycles zegt daarover het volgende. “Het nieuwe hoofdkantoor van Norton Motorcycles is een echte belichaming van dit iconische Britse merk. Het wordt de thuisbasis van ontwerp-, engineering-, inkoop-, verkoop-, marketing- en ondersteuningsafdelingen. Evenals een thuis voor het zeer bekwame productieteam dat toezicht houdt op de bouw van onze nieuwe generatie motorfietsen. Het is het perfecte platform om ons bedrijf nieuwe energie te geven.”

“Deze investering toont onze niet-aflatende toewijding aan de motorfietsen die we bouwen. We zullen geen concessies doen op vlak van kwaliteit. Daarenboven blijven we nauw samenwerken met de leveranciers om ervoor te zorgen dat altijd aan onze hoge normen wordt voldaan. Met deze nieuwe opening van het hoofdkantoor is Norton nu klaar voor de toekomst. Dat door een innovatief en duurzaam bedrijfsmodel te creëren. Zo willen we motoren van wereldklasse kunnen produceren, die trouw zijn aan de ongeëvenaarde erfenis van Norton.”

In het hoofdkantoor wil Norton meer dan honderd nieuwe hooggeschoolde banen (en meer in de komende jaren) creëren, en ongeveer 8.000 motoren per jaar bouwen. Binnen het laboratorium zijn inspectieruimtes, testruimtes en een rollende weg. In het nieuwe hoofdkantoor zijn ook een klantenreceptie en showroom, een servicewerkplaats en een kantoor gehuisvest. De Norton-productiefaciliteit is ontworpen om zeer duurzaam te zijn, en afval tot een minimum te beperken. Het resultaat is een intelligent ontworpen oplossing die gebruik maakt van flexibele ruimtes die ervoor zorgen dat Norton Motorcycles kan uitbreiden en evolueren op de huidige site.

De nieuwe faciliteit wordt ondersteund door West Midlands Growth Partnership, de Britse regering, en is een lichtend voorbeeld van Anglo-Indiase samenwerking. De focus van Norton Motorcycles is om opnieuw een gerenommeerd Brits motormerk van wereldklasse te worden, en klaar te zijn voor een opwindende en duurzame toekomst.