avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 nov 2023, 12:01    0   

Livreien die de nostalgische aard van de motorrijder kietelen, die durven al eens in de smaak te vallen – vraag dat maar aan Kawasaki. Ter ere van z’n 125ste verjaardag, zet het iconische Britse woelwater Norton Motorcycles nu zes bijzondere kleurstellingen in de markt, die alles opgeteld op 125 exemplaren terug te vinden zullen zijn.

Zes limited editions

In totaal gaat Norton dus zes limited editions bouwen, die gebaseerd zijn op enkele van de meest legendarische telgen uit de stamboom. Zo heeft het designteam de kleurstellingen afgekeken van respectievelijk de Energette (1902), de Manx (1937), de Formula 750 Works Racer (1972) en de NRS588-racer met wankelmotor (1992). Het huidige Norton-gamma is niet bijzonder uitgebreid, dus mogen de retro gestijlde Commando 961 LE, de volledig gekuipte V4SV en naakte V4CR als basis dienen voor de motorische odes.

Elk van de vier originele modellen zal – qua kleurstelling – beschikbaar zijn op de Commando 961 LE, terwijl de NRS588-livrei op elk van de huidige Norton modellen zal verschijnen. Het resultaat ziet u hierboven. Elk van de afgebeelde 125-edities krijgt ook een speciale badge en een ‘Limited Edition’-logo.

Meer info en prijzen (in Britse pond) vind je op de website van Norton Motorcycles!

Geef een antwoord