avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 aug 2023, 17:50    0   

De rust is amper teruggekeerd in de Ierse Zee, of daar zijn we al met nieuws over de 2024-editie van de Isle of Man TT. Neem uw agenda bij de hand, en zet booking.com en Manxferries alvast open: wij hebben de data voor de TT van 2024!

Aftrappen doen we op maandag 27 mei 2024, met een programma dat behoorlijk lijkt op dat van de afgelopen editie. Tussen de vrije trainingen door, zullen op zowel 28 en 30 mei avondkwalificaties plaatsvinden. Op Vrijdag 31 mei staat ook nog een kwalificatienamiddag op het programma.

En vervolgens barst de hel (of was het nu hemel?) los: op zaterdag 1 juni staan zowel de Energy Supersport TT Race 1 als de 3wheeling.media Sidecar TT Race 1 gepland. Op zondag 2 juni is het de beurt aan de grote jongens, met als hoogtepunt de RST Superbike TT Race.

Maandag 3 juni is een rustdag, waarna er op dinsdag 4 juni opnieuw geracet wordt in de RL360 Superstock TT Race 1 en de Carole Nash Supertwin TT Race 1. Daags nadien, op woensdag 5 juni, staan de sidecars en supersports voor de tweede keer op de planning. Op donderdag 6 juni wordt het dan weer even stil in de paddock.

Het hoogtepunt van de 2024-editie volgt vanaf vrijdag 7 juni. Dan staan de tweede races voor de Superstocks en Supertwins op de agenda. De Milwaukee Senior TT Race zorgt voor de klap op de vuurpijl, op zaterdag 8 juni.