avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 apr 2022, 15:06    0   

Het ziet er almaar meer naar uit dat Harley-Davidson van plan is om nog twee versies van z’n Pan America op de markt te brengen. Die zouden worden uitgerust met de 975cc-Revolution Max V-twin uit de Nightster. De twee nieuwe varianten van de Pan America werden op de site van Harley-Davidson vermeld in de sectie ‘Onderdelencatalogus’. De vermeldingen RA 965 en RA 975 S zijn intussen echter al opnieuw verdwenen.

We kunnen er echter vanuit gaan dat de Pan America 1250 het gezelschap krijgt van twee modellen, die enerzijds op prestaties zullen inboeten, en waarschijnlijk ook op het vlak van standaarduitrusting. De 975cc-Revolution Max V-twin, die onlangs werd geïntroduceerd met de Nightster, zal naar alle waarschijnlijkheid voor de aandrijving zorgen. In die laatste telg was 90 pk beschikbaar bij 7.500 tpm en presteerde het blok 95 Nm bij 5.750 tpm. Beslist niet verkeerd, dus.

Het is nog niet duidelijk wanneer de modellen op de markt zullen worden gebracht, maar dat ze er komen, mag stilaan worden aangenomen.