avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    29 mrt 2022, 14:44    0   


Repsol Honda Team heeft zopas bevestigd dat Marc Márquez komend weekend de Grand Prix van Argentinië zal missen, als gevolg van zijn diplopie – zeg maar dubbelzicht. Die terugval werd vastgesteld toen de racer terug thuis kwam na de GP van Indonesië.

De achtvoudig wereldkampioen kwam overigens niet eens aan de start van de race in Indonesië: nog tijdens de warm-up kwam Márquez zwaar ten val. Daarop volgde een opname in het ziekenhuis, waarbij de dokters de Spanjaard ongeschikt verklaarden om te racen en bijgevolg de race vanaf de zijlijn diende te volgen.

Op de terugvlucht naar Spanje vertelde Marquez aan z’n teamdokter dat hij last had van zijn gezichtsvermogen. Na een bezoek aan het ziekenhuis in zijn thuisland bleek dat de diplopie die ‘m vorig seizoen een tijd aan de kant had gehouden, terug was. De volgende klap voor de Spanjaard kwam deze voormiddag: Honda bevestigde dat Marquez dit weekend niet op de grid zal staan voor de Grand Prix van Argentinië.

Gunstige tekenen

In een persbericht laat Repsol Honda Team wel weten dat er “gunstige tekenen” zijn dat de diplopie zal genezen. Dat bleek volgens het team na een bezoek aan het Hospital Clínic en een onderzoek door Dr. Sánchez Dalmau. “De progressie in zijn gezichtsvermogen is gunstig”. Verdere opvolging blijft evenwel noodzakelijk, evenals een doorgedreven behandeling.

Streep door de VS?

Het is momenteel nog geheel onduidelijk hoe lang Marquez out is. De Grand Prix of the Americas staat amper een week na de GP van Argentinië ingepland. En dus valt te betwijfelen of MM93 daar wél aan de start komt. We houden u uiteraard op de hoogte.