avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 feb 2022, 16:02    0   

Zoals onlangs gemeld, waren er geruchten dat de Japanse cultmotor, de Honda Hawk, mogelijk terugkomt. Welaan: Honda heeft zopas zelf de presentatie van de nieuwe Hawk bevestigd. De ‘Hawk11’ gaat in première op Osaka Motorcycle Show 2022. 

Recht van de website van Honda Japan. Knap kop(kuip)je: check!

Er wordt gespeculeerd dat de aankomende Hawk zal worden aangedreven door de 1084cc paralleltwin van de Africa Twin. De geruchten werden verder aangewakkerd door het Japanse tijdschrift Young Machine, dat een weergave publiceerde van hun idee van de toekomstige Hawk.

Young Machine heeft vaak een verbazend goed voorgevoel als het om nieuwe modellen gaat. Met andere woorden, zouden ze niet gewoon heel goede connecties hebben en zich niet zo aan embargo’s houden!?

Teaser kondigt Hawk11 aan

Honda heeft nu een eerste teaser van de Hawk11 vrijgegeven en de motor lijkt, voor zover je het in de teaser kunt zien, sterk op de rendering van Young Machine. Een presentatie van de Hawk11 is gepland voor de Osaka Motorcycle Show, die plaatsvindt van 19-21 maart. Enige reden om niet voorbarig een gat in de lucht te springen: het is voorlopig niet duidelijk of de Hawk ook op de Amerikaanse of de Europese markt zal komen.