avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    31 mei 2023, 11:19    0   

Na het conceptmodel in 2021 en de lancering van de superbike V4SV, lanceerde Norton zopas officieel z’n V4CR Café Racer. De nieuwe roadster kan bogen op een 185 pk sterk blok, staat te koop voor omgerekend 48.000 euro en er zullen er slechts 200 van gebouwd worden.

Dikke V4

De naam van de V4CR verraadt het eigenlijk al een beetje: ook de Café Racer zal uitpakken met de vloeistofgekoelde 1.200cc V4 met titanium inlaatkleppen die ook op de SV-superbike het mooie weer maakt. Daarbij pompt het blok er – net zoals bij z’n atletische broertje – 185 pk en 125 Nm uit, bij respectievelijk 12.000 en 9.000 omwentelingen. Lijkt ons voldoende om wat kasseien uit het wegdek te sleuren, en deze 204 kg wegende komeet in een baan rond de aarde te slingeren.

Premium

Zal dan weer vermoedelijk als een kassei op uw maag liggen: het prijskaartje van de nieuwkomer. Jazeker, hij is goedkoper dan de SV – die bij de dealer staat voor dik 50 K. Maar ’t blijft een harde noot om kraken: om één van de 200 stuks te bemachtigen, heb je maar liefst 41.999 britse pond of omgerekend 48.620 euro nodig. Slik. Een som waarmee huidig eigenaar TVS nog maar eens duidelijk maakt dat Norton in het premiumsegment zal floreren.

Neusje van de zalm

Al krijg je voor die prijs wel het neusje van de zalm qua uitrusting: van het volledig carbon/kevlar kuipwerk, over de titanium uitlaat met hoge demper en carbon eindkap, een volledig instelbare Öhlins-ophanging (43mm NIX vooraan/ TTXGP achteraan), radiale Brembo Monobloc-remmen, een enkelzijdige swingarm die een prachtig zicht biedt op de OZ Piega carbonvelg, tot werkelijk elk elektronisch rijhulpje dat je ooit zou nodig hebben. Wat een ding. Wij hopen ‘m hier binnenkort even te kunnen testen!