avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 nov 2021, 16:47    0   

Neen, ’t is niet hetzelfde gevoel als wachten op Ducati’s nieuwste circuitbeest, of de zoveelste prachtige retro die uit Hinckley komt gebold. Maar stiekem kijken we toch ook uit naar de komst van de Benelli TRK 800. Welaan dan: het ziet ernaar uit dat hij in 2022 bij de Benelli-dealers moet aankomen. Benelli stuurde namelijk een persbericht uit waarin de Italo-Chinezen aankondigen dat de TRK 800 vanonder het doek wordt getoverd op de EICMA 2021. Stip alvast dinsdag 23 november om 15.20 uur met rood aan in uw agenda. Kwestie van die aankondiging kracht bij te zetten, loste Benelli ook een eerste officiële teaservideo, waarin technici aan het werk zijn met 3D-tekeningen. ’t Is een vrij summiere video, maar van wat je kunt zien, lijkt het erop dat de motorfiets een heel ander uiterlijk krijgt dan de Benelli TRK 502. En daar zijn we beslist niet rouwig om.

Ongeveer 80 pk

Uit eerdere berichtgeving weten dat de nieuwkomer afgeleid is van zijn Chinese tweelingbroer, de QJ Motor SRG750. Die pakt uit met een 754cc paralleltwin die 80 pk presteert. Ofwel ruimschoots voldoende vermogen voor een reisje met z’n tweetjes, inclusief bagage. Wie ’t wereldje van dichtbij volgt, weet dat dat ook dezelfde motor is die in het frame van de Benelli Leoncino 800 huist. Rest enkel de vraag hoe dicht zal deze Benelli TRK 800 de best bekoorlijke QJ Motor SRG750 zal benaderen. En ook wel: wat moet dat kosten?

Het bedrijf uit Pesaro hangt z’n motoren doorgaans immers geen al te zware prijskaartjes om het oor. Daarenboven probeert Benelli met z’n TRK 800 straks in een segment mee te boksen waarin het altijd al knokken is geweest om de verkoopscijfers. Bovenstaande combinatie zorgt er alvast voor dat er bij de concurrentie peentjes worden gezweet. Binnen een paar dagen weten we of die vrees gegrond is.