avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 dec 2021, 13:39    0   

Hoe zou het nog zijn met… de Suzuki V-Strom 650? Sinds de komst van Yamaha’s Ténéré 700 is er een stormloop ontstaan naar offroadwaardige middenklassers, waarbij de V-Strom 650 een beetje in een vergeethoekje lijkt verzeild. Alle nieuwe concurrenten zijn flitsender en moderner, lichter en/of krachtiger en de Suzuki is de afgelopen jaren z’n ouwe zelve gebleven. Een oerdegelijk platform, dat zeker, wat ook aftermarket-producenten en custombouwers niet is ontgaan.

Neem nu het Franse Trail Découverte Concept. Die custombouwer heeft onlangs z’n V-Strom Dark Evo 2 gepresenteerd, een tot in de details opgewaardeerde V-Strom, waarmee je elke offroadstrook opvreet. Daarvoor doopte TDC een V-Strom 650 met een lik zwarte verf en doste het de motor uit met nagenoeg elke offroadoptie die je voor de machine kan vinden. Naar verluidt zou het pakket binnenkort wel eens als opschroefkit op de markt kunnen komen…

Offroadklaar

De Dark Evo 2 krijgt dus een nieuwe laklaag, maar ook de 19/17-duimswielen moesten plaats ruimen voor een 21″/18″-set spaakwielen met Metzeler Karoo Extreme’s erom gesjord. De ophanging ging op de schop en is vervangen door demping met cartridges (achteraan EMC monoshock), die volledig instelbaar is (zowel voor- als achteraan) en maar liefst 50mm extra veerweg biedt, evenals 50mm extra grondspeling. Daarmee komt de zadelhoogte op 890mm, en de grondspeling op de volle 220mm.

Voorts krijgt de V-Strom van Trail Découverte Concept ook een Pro Taper Suzuki Factory-stuur, een in huis gemaakt windschermpje en een rallyzadel aangemeten. SW-Motech tekende voor zowel de verstelbare voetsteunene als de valbeugels, en de accu werd vervangen door een vederlicht lithium-ion batterij. Rijklaar weegt de Dark Evo 2 exact 196 kg (zonder brandstof). Offroadklaar dus, al komt er wel een behoorlijk pittig extraatje bij de immer schappelijk geprijsde V-Strom 650. De kit moet een fikse 3.900 euro, gaan kosten. Da’s bijna de helft van wat de hele motor nieuw kost, en dan zitten er nog geen werkuren in verrekend. Maar goed, dan heb je wel een erg gedegen allroader in huis!

Meer info of kopen kan op de website van Trail Découverte Concept of hun Instagram-pagina. En bezoek zeker ook even de FB-pagina of Instagram-stek van fotograaf Indiana Anders !