avatar MotornieuwsMotornieuws    08 nov 2023, 17:05    0   

GP Products, toonaangevende Europese distributeur en reseller van aftermarket premiumproducten in de auto-, motorfiets- en fietsindustrie, onthult met de GP Products R nineT Custom Racer no. 1/1 een unieke motorfiets, helemaal opgebouwd met high-end technische ingrediënten uit eigen stal. Het resultaat is ronduit verbluffend.

Alleen het beste is goed genoeg

Deze custom versie van BMW’s R nineT symboliseert twintig jaar vakkennis en toewijding van GP Products. Enkel het allerbeste was goed genoeg. De R nineT Custom Racer is afgemonteerd met de allerbeste lichtgewicht materialen uit de eigen catalogus, zoals een volledig titanium Akrapovič uitlaatsysteem, Rotobox carbonwielen en diverse accessoires van Puig, zoals de kuipruit, hevels en spiegels. Na afstelling en tuning door Tovami, levert de boxer-motor een gezonde 120,5 pk aan het achterwiel. Om het geheel af te maken en de rijeigenschappen te perfectioneren is er gekozen voor een geheel nieuwe vering van Hyperpro Suspension en een remmenset van Brembo. Deze onderdelen zijn uiteraard geheel in stijl van het ontwerp aangepast.

Geen detail ongemoeid gelaten

‘Deze R nineT Custom Racer is een langgekoesterde droom, het resultaat van mijn wegraceverleden en alles wat we in bijna twintig jaar GP Products hebben bereikt. Je kunt hem beschouwen als de tweewielige variant van ons BMW M3 G80-project, door zelfs de ‘Isle of Man Green’-kleur en veel Carbon delen over te nemen’, aldus de geestelijk vader van GP Products, Marc Goutziers. ‘Ik denk dat deze R nineT Custom Racer een aardig statement is voor alles waar GP Products voor staat.’

Het transformeren van de standaard R nineT Custom Racer is bepaald geen kwestie geweest van knippen en plakken. Geen detail is ongemoeid gelaten; alleen al voor het spuiten van de framedelen dienden de motor en aanverwante delen gedemonteerd te worden. Bij de wederopbouw werd niet zomaar een greep gedaan uit voor de hand liggende onderdelen, maar werd ieder detail in goed overleg zorgvuldig geselecteerd of geproduceerd. Dit resulteert in een duizelingwekkende hoeveelheid naadloos afgewerkte carbon onderdelen van Ilmberger, een hartveroverende gimmick als de doorzichtige kleppendeksels en een leren bekleding van SW-Motech in de kleurstelling die is afgeleid van het M3 G80-project.

De schoonheid van techniek en kwaliteit

Het resultaat: een volledig unieke racer, die je met eigen ogen gezien moet hebben om de ware schoonheid van techniek en kwaliteit te ondergaan. En vergeet niet: ook voor motorrijders van andere merken ligt een soortgelijke transformatie binnen bereik – GP Products biedt hiervoor de tools! De R nineT Custom Racer werd samen met de BMW M3 G80 officieel onthuld tijdens het IDM-weekend op Hockenheim, in september laatstleden.

Lijst van gemonteerde producten


– Akrapovič volledig titanium uitlaatsysteem
– Rotobox Bullet carbon velgen (10th Anniversary, set 12/20)
– PUIG kuipruit, spiegels, hevels en olieplug
– SW Motech zadel, bijpassende leren luchtfilterafdekking & handvaten
– Hyperpro 463 volledig instelbare schokbreker
– Hyperpro H43 RSU voorvork met compressie en rebound verstelling
– Hyperpro RSC instelbare stuurdemper
– Brembo HPK remschijven & M50 Monoblock remklauwen
– Ilmberger volledig carbon kuipwerk
– A Bike Thing achterlicht
– BMW Option 719 voetsteunen
– X-Ray transparante kleppendeksels
– Hel stalen remleidingen
– Pier City Custom luchtfilterhuis verwijderingsset
– DNA open luchtfilters

Geef een antwoord