avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    14 mei 2023, 13:45    0   

De Duitse FMX’er Luc Ackerman vond het maar niks om zijn moeder bloemen te schenken voor moederdag. In de plaats daarvan nam hij haar mee om …een backflip te doen!

Origineel cadeau

Het hoeven niet altijd bloemen te zijn. De Duitse Luc Ackermann (25) gaf zijn moeder Melitta (55) voor Moederdag een primeur cadeau: samen werden ze het eerste moeder/zoon-duo dat een backflip landde op een FMX bike. Normaal een koud kunstje voor de X Games- en FIM-wereldkampioen, maar met twee op één bike erg spannend natuurlijk. Ze namen een fikse aanloop, vlogen 8 meter hoog en 13 meter en landden veilig op een airbag. Opvallend: het idee kwam niet van Ackermann, maar van mama Melitta zelf!

“Ik kijk nooit”

Opvallend: Moeder Melitta Ackerman kan het niet aan om naar haar zoon te kijken tijdens wedstrijden. “Ik kijk nooit als Luc wedstrijden rijdt. Altijd achteraf, als ik weet dat er niets gebeurd is. De backflip was een ongelooflijke ervaring, al zou ik het echter niet nog eens doen. Maar ik besefte dat Luc altijd alles volledig onder controle had.”