avatar Gijs GilisGijs Gilis    15 dec 2021, 16:47    0   

Onder het merk Ovaobike wil het Taiwanese bedrijf voor elektrische mobiliteit Ottobike Group een grote verscheidenheid aan elektrische tweewielers op de markt brengen voor verschillende vormen van woon-werkverkeer. Naast een elektrische mountainbike, een e-bike voor in de stad en een elektrische fiets in BMX-stijl voor kinderen, presenteert Ovaobike ook de CR-21 motorfiets. Met zijn slanke, retro-moderne uiterlijk is de CR-21 ongetwijfeld Ovaobikes interpretatie van een futuristische café racer. Hij heeft een minimalistische styling en alle belangrijke visuele kenmerken van een café racer, compleet met een ronde ledkoplamp, een korte kont en een gespierde nep brandstoftank, vermoedelijk waar de elektronische modules van de motorfiets zijn ondergebracht.

15 pk, 230 km bereik

Ovaobike beweert dat de CR-21 prestaties levert die vergelijkbaar zijn met die van 300cc-verbrandingsmotoren. Hij wordt aangedreven door een borstelloze gelijkstroom elektromotor met 11 kW (15 pk) piekvermogen, wat meer lijkt op 125cc-machines. Gezien de prestatiecijfers beweert het bedrijf dat de CR-21 in staat is om een topsnelheid van 130 km/u te halen. Verwacht niet te ver te komen als je continu volgas geeft. Ovaobike raadt je aan te reizen op een constante 50 km/u om het meeste uit zijn beweerde 230 km-bereik te krijgen.

Brembo, tft, smart key

Naast de prestaties, rijdt de CR-21 met een 41mm UPSD-voorvork gekoppeld aan een op veervoorspanning verstelbare monoshock. Hij is uitgerust met Brembo-schijfremmen aan beide zijden. De CR-21 rolt op standaard 17-inch wielen voor- en achteraan, geschoeid met Maxxis-rubber. Hij is bovendien voorzien van een tft-kleurendisplay en een smart key-systeem.