avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    29 jul 2021, 13:47    0   

20 jaar na zijn eerste epische World-SBK titel, brengt Ducati een eerbetoon aan Troy Bayliss met een speciale versie van de Panigale V2. Een Ducati voor verzamelaars, geproduceerd in genummerde series, totaal uniek gemaakt door de uitzonderlijke kleurstelling en grafische details met de Australische rijder zelf.

Öhlins en andere details

De Panigale V2 Troy Bayliss is een race-gerichte Ducati, uitgerust met topkwaliteit Öhlins ophanging om de motor nog efficiënter te maken op het circuit. Andere details zullen niet helpen om sneller te gaan, maar dragen wel toe aan de exclusieve look van de motor. Zo is er Bayliss’ iconische nummer 21 dat op de kuip staat, een handtekening en de jaren waarin hij wereldkampioen werd op de tank en een gegraveerde boodschap op de kroonplaat met daarin ook het nummer van de gelimiteerde editie.

Waarom geen V4?

Troy Bayliss is één van de meest iconische Superbike helden aller tijden. Hij schreef een aantal van de meest gedenkwaardige pagina’s in de Ducati geschiedenis, met daarbij een totaal van 52 overwinningen, 94 podiums en 3 SBK wereldkampioenschappen.

Dat Ducati nu de Panigale V2 Troy Bayliss en niet de V4 in een gelimiteerde versie uitbrengt, kan er op duiden dat de V4 erg populair is en dat dit een handige manier is om nog wat overtollige V2 motoren de deur uit te krijgen. Of vinden ze daar in Borgo Panigale dat de ‘Baylistic’ geen V4 versie verdient? We zijn ook nog heel benieuwd naar de prijs. Binnenkort meer daarover.

Meer weten over Troy Bayliss? Klik hier