avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 dec 2022, 14:04    0   

Had u na onze aankondiging rond de Ducati Panigale V4 World Champion Replica’s een voorzichtig mailtje gestuurd naar uw bankfiliaal, maar was de lening nog niet goedgekeurd? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor u: letterlijk elke replica van Bagnaia’s Desmosedici GP22 en Bautista’s Panigale V4 R is hopeloos uitverkocht. Een monstersucces voor het merk uit Borgo Panigale, dat z’n waanzinnige verkoopsreputatie op vlak van limited editions nog wat kracht bij zet.

Dubbele wereldtitel

Voor het eerst in z’n geschiedenis is Ducati, dankzij een wonderseizoen van zowel van Francesco Bagnaia en Alvaro Bautista, in hetzelfde jaar wereldkampioen in zowel MotoGP als WorldSBK. Kwestie van die dubbele triomf passend te vieren, grepen de Italianen terug naar wat ze het best doen: limited editions in de markt zetten als ode aan de gouden jongens van dienst. In totaal rolden in Borgo Panigale liefst 520 Panigale V4’s van de band – de helft in de livrei van Bagnaia’s MotoGP-motor van het afgelopen seizoen, de resterende 260 stuks kregen de Bautista-kleurstelling aangemeten.

Al kregen de gelukkige kopers voor hun centen ook een erg copieuze uitrusting – van een droge STM-EVO SBK-koppeling, over een race-Akra, Brembo Stylema R’s tot een bootlading Rizoma-alu en carbon. Aangevuld met een lasergravure, het serienummer én een originele handtekening van de rijder in kwestie was elk van deze reeks een absolute must have voor Ducatisti. Welgestelde Ducatisti.

Alles de deur uit

Want elk van de exclusieve machines – waar er zoals gezegd slechts 520 stuks van gebouwd werden (260 van de Bagnaia-replica en 260 van de Bautista-replica) – moest 63.000 euro kosten. Niet dat dat de geïnteresseerde kopers ook maar een beetje heeft afgeremd. Enkele uren na de start van de verkoop was elk van de 520 stuks verpatst. Goed voor maar liefst 32.760.000 euro extra in de rode kas. Bam.