avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 jun 2023, 17:16    0   

Peugeot Motocycles neemt DAB Motors over, een jonge Franse fabrikant van high-end elektrische motorfietsen. Dat doet het merk volgens de nieuwe eigenaar om de overgang naar geëlektrificeerde tweewielers te versnellen.

“De Franse fabrikanten van tweewielers DAB Motors en Peugeot Motocycles hebben een strategisch industrieel partnerschap aangekondigd dat hen in staat zal stellen een exclusief aanbod te creëren op de markt van elektrische motorfietsen”, klinkt het in een persbericht.

Neusje van de zalm

De reden achter de overname hoeven we niet ver te zoeken: de beide bedrijven zullen kennis en kunde delen om de elektrificatie van het Peugeot-gamma in een stroomversnelling te brengen. Peugeot Motocycles heeft de productiecapaciteit, DAB Motors de kennis en een eerste model in de rangen. De kleine motorbouwer (°2017 in Bayonne) maakte op korte tijd immers naam en faam met z’n high-end Concept-E. Dat is een elektrisch 125cc-equivalent (10 kW) met bootladingen aan carbon, Öhlins-veerelementen, Beringer-remmen, Excel-velgen,… Het motorische neusje van de zalm. De Concept-E zal voortaan gebouwd worden in de fabriek van Peugeot Motocycles in Mandeure. ‘Net als de rest van de productie’, klinkt het cryptisch. We zijn benieuwd!