avatar Gijs GilisGijs Gilis    13 jan 2021, 12:59    0   

Motorscooters met grote wielen bieden een groot voordeel: qua asfaltdemping rijden ze comfortabeler, omdat ieder putje of steentje meer weggefilterd wordt. Het beperkte nadeel van die grote wielen is dat de scooter minder wendbaar wordt. Piaggio belooft dat de nieuwe Beverly krachtiger is geworden, maar nog net zo wendbaar als voorheen. Die kracht komt van twee nieuwe Euro 5-motoren. De eerste is een 300cc met 25,8 pk en 26 Nm (23% krachtiger dan de voorgaande versie). Het 350cc-blok wordt vervangen door de 400 hpe-motor (High Performance Engine). Die levert een vermogen van 35,4 pk en 37,7 Nm.

De Beverly 300 is 23% krachtiger dan de vorige versie.


Het chassis bestaat uit een dubbel stalen wiegframe met Showa-vering, nieuwe wielen in 16 inch vooraan en 14 inch achteraan, en bredere banden voor de 400cc-versie. Die krijgt trouwens ook een dubbele uitlaat, een standaard windscherm en het MIA-connectiviteitssysteem, waarmee je je smartphone via bluetooth kunt verbinden. Beide modellen hebben een keyless-systeem en een nieuw lcd-dashboard van 5,5 inch. Verder ook een nieuwe led-koplamp, led-richtingaanwijzers en led-positielichten.

De Beverly 400 vervangt de 350 en krijgt standaard een windscherm.

Naast de standaard Beverly kun je ook kiezen voor de wat sportiever uitziende Beverly S. Die heeft een zwart zadel van twee materialen, donkergrijze wielen en een matte grafietgrijze afwerking. Ook zijn kleurstellingen zijn speciaal, met de keuze uit matzilver, matzwart en glanzend oranje. De normale Beverly is verkrijgbaar in het wit, blauw en grijs. Prijzen volgen later, maar twijfel niet om alvast de dichtstbijzijnde Piaggio-dealer te contacteren.

Matgrijze afwerking en dubbele uitlaat op de 400.