avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 apr 2022, 16:11    0   

Pirelli, de Italiaanse bandenfabrikant van het WorldSBK, zal dit jaar zijn nieuwe compound op het circuit uitproberen. Volgens de berichten zullen we binnenkort over de hele linie een heel aardig verschil in rondetijden zien. We zijn alvast benieuwd.

start, Pirelli

In het persbericht van Pirelli staat dat hun A1359-spec al ‘getest en gevalideerd is door de meeste rijders in de SBK-klasse, waarbij de rijders in het WorldSBK kunnen kiezen uit acht verschillende soorten slicks, bestaande uit drie voor en vijf achter.’

In totaal zullen er vijf droogweerbanden klaarstaan voor de rijders – twee voor en drie achter, alle uit Pirelli’s standaard bandenassortiment (met extra opties voor het geval er een Intermediate / Rain-oplossing nodig is).

Specifieke voordelen

Blijkbaar zijn de banden duurzamer op ruw asfalt, evenals zwaar remmen met overmatige belasting van de voorkant en snellere bochten / meerdere richtingsveranderingen. Kortom, daar ‘waar een goed niveau van precisie en grip vereist is’. De banden zullen beschikbaar zijn voor teams en rijders tijdens de kwalificatiesessie en voor de Superpole Race op zondagochtend.