avatar MotornieuwsMotornieuws    19 aug 2020, 16:51    0   

De politiezone Stavelot Malmedy richt zijn acties deze zomer op motorrijders met wat ze het ‘actieplan motoren’ noemen. In het zuidelijke deel van het land zijn de wegen tijdens zonnige weekend vaak gevuld met motorrijders. De politie is van mening dat die niet allemaal de wet naleven en controleert grondig.

Moet kunnen, of kan niet?

Het voorbije weekend werden 16 boetes uitgeschreven en 4 motoren geïmmobiliseerd en weggetakeld.
Dit is wat de politiezone er zelf rond communiceert op haar Facebook pagina:

Actieplan “motoren”: Nieuw weekend (het voorbije weekend n.v.d.r.) van controle door onze Politiezone
“Sinds juni strijden onze diensten tegen het ‘overdrijven’ van sommige motorrijders in de gemeenten Stoumont, Lierneux, Stavelot, Trois-Ponts, Waimes en Malmedy.

De belangrijkste doelgroep (van de controles) zijn motorrijders die er niet voor terugschrikken om de rust in onze mooie streek te verstoren door te rijden met niet-goedgekeurde uitlaten of door hun geluiddempers te verwijderen.
Tegenover deze gedragingen is onze reactie sterk: er wordt systematisch een boete geschreven en als de uitlaten niet gehomologeerd zijn, wordt de motor na wegtakelen op kosten van de eigenaar geïmmobiliseerd in een van onze politiebureaus.
Dit weekend zijn er 16 boetes geschreven en zijn er 4 motoren (2 sportmotoren en 2 Harleys) ter plaatse geïmmobiliseerd.
Onze acties gaan de hele zomer door, dus wij zijn motorvrienden:
“Ben je conform de wet? Welkom! – Ben je dat niet, blijf thuis!”

Deze politiezone gaat de strijd aan tegen te luide uitlaten. En het brengt meteen ook een debat op gang. Moeten open of luide uitlaten kunnen of niet? De aangekondigde motorkeuring zal alvast de wettelijke norm hanteren bij de technische inspectie.

Foto’s: Facebook pagina politiezone Stavelot Malmedy