avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 mei 2022, 16:42    0   

Is dit een MT-09 SP? Jazeker, als je enkele maanden geleden een standaardexemplaar had achtergelaten bij Spaanse accessoirefabrikant Puig, en ze vervolgens carte blanche had gegeven qua design. De spectaculaire Diablo is het eerste resultaat van hun EVERFLOWING DESIGN-project, waarmee het bedrijf z’n exclusieve accessoires in de spotlights wil zetten. En tegelijk hun visie op de motor van de toekomst wil presenteren. Missie geslaagd, denken wij dan…

De Diablo werd ontwikkeld door de designafdeling van het merk. Trouw aan Puig’s filosofie om de productiemotoren te verbeteren – zowel op het vlak van esthetiek als van prestaties – hebben de ontwerpers en ingenieurs van Puig hun verbeelding de vrije loop gelaten, om te tonen hoe de accessoires op de motorfietsen van morgen eruit kunnen zien.

Zo heeft Puig na een ergonomische studie de zithouding van deze MT-09 SP aangepast om de aerodynamica en de bescherming van de rijder te verbeteren. Verder kreeg de Yam onder meer een set adaptieve winglets, en geforceerde koeling voor de remmen, een aangepaste kopkuip en ditto kontje, aangepaste verlichting en een onherkenbaar dashboard.

Berta Perarnau, hoofd design van Puig zegt daarover het volgende: “Dit is de eerste keer dat we zoveel vrijheid hebben gekregen bij een ontwerpproject. Het is een zeer interessante en leerzame uitdaging geweest voor het hele team. Het resultaat toont perfect waartoe we in staat zijn en er zijn nieuwe designlijnen en veel idee├źn voor de toekomst uit voortgekomen.” Dat mogen we hopen, ja!