avatar Gijs GilisGijs Gilis    22 feb 2022, 14:10    0   

Het Kawasaki Racing-team bracht vorig jaar tijdens het World Superbike-weekend in Argentinië twee ZX-10RR’s uit in retrokleuren: zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea reed een limoengroen kleurenschema met het oude Kawasaki blauw-witte logo als eerbetoon aan de ZXR 750 H2 die in 1990 furore maakte. Zijn teamgenoot Alex Lowes reed een zwart-oranje-rode motor die doet denken aan de GPz900R uit de film Top Gun uit 1986.

Het circuit op met Rea en Lowes

Kawasaki ontving veel verzoeken om een lijn van soortgelijke motorfietsen in een beperkte serie te produceren. Het is niet bekend of het verzoek zal worden ingewilligd, maar ondertussen heeft het Provec Racing team – het Spaanse team dat de Kawasaki-fabrieksmotoren in het WK uitbaat – twee ZX-10RR-wegmotoren in die kleuren geproduceerd en ze op eBay geveild. Het complete pakket omvatte leren pakken die door RST en Alpinestars waren gemaakt in de kleuren van de motorfietsen en de kans om ze persoonlijk op het circuit van Catalunya te laten afleveren door Rea en Lowes zelf, samen met 30 minuten op het circuit met een van de rijders.

Verkocht voor 70.000 euro

Als je gekieteld wordt om een bod uit te brengen, dan hoef je verder geen actie meer te ondernemen, behalve krabben. Een onbekende, vermogende liefhebber heeft ze met een bod van 70.000 euro allebei mee naar huis genomen. Kan hij nu genieten van een vol uur op het circuit met de twee fabrieksrijders… Degenen die met lege handen achterblijven, mogen hopen dat Kawasaki, gezien het succes van het initiatief, zal worden overtuigd om de speciale serie te maken.