avatar Gijs GilisGijs Gilis    22 dec 2021, 16:57    0   

Deze heb je waarschijnlijk alleen in de film of op televisie gezien, en alleen als je een beetje grijs in je haar hebt. De motor heet de Batcycle en je zult hem niet bij de dealer vinden, want het is de motorfiets van Batman. Of beter gezegd, het is een getrouwe replica, vakkundig gebouwd op basis van een Yamaha 250 uit 1966. De Batcycle wordt door Mecum Auction House geveild tijdens het evenement ‘Kissimmee 2022’. Dat vindt plaats van 6 tot 16 januari.

Werkt echt

De Batman-motorfiets is volledig functioneel en niet zo triviaal als je zou denken: het span waarop Robin kan plaatsnemen, is eigenlijk een soort kart. Het kan van de motorfiets losgemaakt worden en kan dan zelfstandig rijden, aangedreven door een elektrische motor. Er zijn ook andere replica’s in omloop, maar slechts weinigen daarvan zijn in staat hetzelfde te doen.

Gesigneerd door Adam West en Burt Ward

Er is nog een bijzonderheid die dit zijspan zeer exclusief maakt: het is gesigneerd door zowel Adam West als Burt Ward, de twee Amerikaanse acteurs die Batman en Robin speelden in de tv-serie. Het voertuig zal aan zijn nieuwe eigenaar worden geleverd met echtheidscertificaten.

Tussen $ 40.000 en $ 60.000

Er zijn geen reserveringen, maar Mecum Auction House verwacht dat het Batman-zijspan tussen de $ 40.000 en $ 60.000 (tussen € 35.000 en € 53.000) zal opbrengen. Als dat als te veel geld klinkt, geen nood: tijdens het Kissimmee 2022-evenement worden tal van andere mooie motorfietsen geveild. Check daarvoor www.mecum.com