avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    07 sep 2023, 16:26    0   

Een foto zegt meer dan 1000 woorden en ook al bieden we u volgens deze logica een heuse encyclopedie aan, toch willen we graag nog enige duiding geven bij wat voor elke aanwezige een memorabel weekend was.

Beurt aan de Transalp

Vorig jaar besliste Honda Benelux om de eerste 50 Belgische en de eerste 50 Nederlandse kopers van de NT1100 uit te nodigen op een weekend waarop ze hun motor én het Honda merk beter leerden kennen. Dit jaar waren de kopers van de nieuwe XL750 Transalp aan de beurt. 50 Belgen en evenveel Nederlanders werden uitgenodigd om af te zakken naar Houffalize. De groepen vertrokken vanop vier verschillende locaties en alles stroomde op zaterdag 2 september wonderbaarlijk samen in het enorme Vayamundo hotel van Houffalize.

Heerlijke routes

Wie daar aankwam had een paar honderd kilometer achter de kiezen en een groot deel van die kilometers werden gereden op wegen die tot de mooiste in de Benelux horen. De eerste dag werd afgerond met een meer dan heerlijke barbecue, een optreden van Band of Musos – als u ze ergens op de affiche ziet staan, laat niet na te gaan kijken – en een gezellig samenzijn rond een kampvuur met een avontuurlijk tintje. Een Transalp schuwt het avontuur immers niet. Na een al dan niet verkwikkende nachtrust, werd de slotdag ingeleid met een rondrit van een 80-tal kilometer in de ruime omgeving van Houffalize. Konden de wegen nog mooier dan daags voordien?

Memorabel?

Het bleek inderdaad het geval. Hoe makkelijk de kilometers onder de wielen glijden als je met een Transalp rijdt, werd duidelijk toen het merendeel van de rijders zich ook nog inschreef voor de slotrit richting Verviers. Genoeg voor een weekend waarin veel gereden werd, maar bijna net zoveel gelachen, gegeten en gepraat. Een samenkomst van gelijkgestemde zielen is altijd een leuk gegeven en dat bleek voor de Honda Transalp Summer Tour zelfs een understatement te zijn. De foto’s tonen u waarom!

Geef een antwoord