avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 dec 2021, 17:24    0   

Herriner jij je de Amerikaanse sitcom ‘Happy Days‘ nog? Vaag? De kans is groot dat je je The Fonz (gespeeld Henry Winkler) nog wel herinnert, familie des huizes bij de Cunninghams, vrouwenmagneet zonder weerga en zodanig geliefd door het publiek dat hij van bijfiguur richting hoofdpersonnage evolueerde. En met Fonz ook z’n Triumph Trophy. Dat bleek onlangs nog maar eens, toen de motor uit 1949 onder de hamer ging voor maar liefst 231.562 dollar, ofwel dik 205.472 euro. De koper bleek niet enkel een grote fan, maar is zelf ook een minstens even bekende kop: Richard Rawlings van Gas Monkey Garage.

De Triumph Trophy was een van de hoogst gewaardeerde items van de veiling, die overigens volledig in het teken stond van Henry ‘Fonzie’ Winkler. Verwacht werd dat de motorfiets voor zo’n 70.000 tot 100.000 euro onder de hamer zou gaan, maar Rawlings pikte de motorfiets mee voor bijna het dubbele. Maar daar had de Amerikaan een goede reden voor.

De ‘Fast N’ Loud’-ster vertelt dat zijn winnende bod een eerbetoon is aan zijn vader, die vecht tegen Alzheimer. Rawlings vertelt dat ze vroeger samen vaak naar Happy Days keken, en dat zijn vader in die dagen op een motorfiets reed en een leren jas droeg die leek op die van Fonzie. De originele outfit van The Fonz bracht op de veiling zelf een onwaarschijnlijke 75.312 dollar (67.000 euro) op. De Triumph krijgt naar verluidt een plekje in de nieuwe Monkey Trap, tussen coole auto’s en memorabilia van alle shows die Rawlings heeft gedaan.