avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    07 mrt 2023, 17:54    0   

Wij kennen de Catalaanse motorbouwer Rieju vooral omwille van z’n 50cc’tjes en lichte motoren. In datzelfde rijtje past ook de nieuwe Aventura 125, die gebaseerd is op de 500cc twin die het merk op EICMA nog liet zien. Een opvallende verschijning voor TET-rijders in spe, of al wie met een rijbewijs B of A1 de weg op wil.

Toegankelijke trail

De nieuwe Aventura 125 is een toegankelijke trail met een zadelhoogte van amper 780 mm en een drooggewicht van 138 kg. Het 18″-voorwiel is net zoals de 17-duimer achteraan voorzien van banden met een voorzichtig allroadprofiel, terwijl het stalen frame steunt op een UPSD-vork vooraan en een monoshock met extern reservoir achteraan. De gestapelde koplampen en het ranke, hoge offroadschermpje maken de looks van de Aventura alvast af. Deze telg is niet voorzien van ABS, wel van CBS (gecombineerde remmen) voor de 260mm-schijf vooraan en de 240mm-schijf achter.

Rieju is karig met de details rond het vloeistofgekoelde éénpittertje in het vooronder, waarbij we het raden hebben naar de vermogens- en koppelcijfers. Wel weten we dat de Aventura 125 wordt uitgerust met een LCD-dashboardje, ledrichtingaanwijzers, een plastic motorprotector en een veertienlitertank.

Prijzen en beschikbaarheid

Bovenstaande info bereikt ons van over de zuidergrens, waar de Rieju Aventura 125 amper 4.249 euro kost. Of de avontuurlijke achtsteliter ook bij ons in het gamma komt en wanneer, horen we binnenkort vast van de Benelux-importeur. We houden u zoals steeds op de hoogte!

Geef een antwoord