avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    22 apr 2022, 16:21    0   

Heb je er altijd al van gedroomd om de legendarische Ranch van Valentino Rossi te bezoeken in Tavullia, maar ben je nooit verder dan de poort geraakt? En wat als we je vertellen dat we weten hoe je ze niet enkel kan bezoeken, maar ook op de bijbehorende flattrack-baan kan rijden? Enthousiast ben je al, dus heb je enkel nog (minstens) 3.000 euro nodig, een vrij weekend van 11 tot 12 juni 2022 én het geluk om bij de 12 geselecteerden te zijn die Dainese zal uitkiezen voor deze VR46 Experience… Nog steeds geïnteresseerd? Lees dan vooral verder.

Op de Ranch met Valentino Rossi kost het 3.000 euro

Leven als De Dokter in Tavullia

Om deel te nemen heb je minimaal 3.000 euro nodig, want als je plant om een plus-one mee te nemen, dan betaal je 1.100 euro extra. Rossi’s motorkledingsponsor Dainese, staat in voor de selectie van de 12 gelukkige kandidaten. Zij mogen zich verwachten aan twee onvergetelijke in de voetsporen van de recordkampioen – van z’n leven op de Ranch tot het bedrijfsleven achter VR46 en de fanclub toe. 

Concreet krijg je als deelnemer de kans om op zaterdag 11 juni een bezoek te brengen aan het Simoncelli Museum in Coriano. Daarna trekt het selecte gezelschap naar ‘VR46′ in Tavullia, het bedrijf waarmee Rossi zijn merchandising en die van de Academy-rijders bestiert. Voorts staat nog een bezoek aan de fanclub gepland, en mag je tot slot toekijken hoe Rossi en z’n Academy-rijders trainen op de Ranch zelf.


Zondag 12 juni staat dan weer volledig in het teken van een exclusieve flattrack-cursus door Marco Belli (Di Traverso), die je samen rijdt met de aanwezige Academy-coureurs. Voor de resterende euro’s van het inschrijvingsbedrag krijg je verblijf, lunches en diners én een deel van de uitrusting die voor de cursus wordt gebruikt, namelijk een eigen AGV AX9 Carbon-helm, TCX-endurolaarzen en offroad-handschoenen. Inschrijven kan via de officiële website van Dainese, waarna je je spaarboekje blokkeert en je vingers kruist in afwachting van eventueel verlossend nieuws. Succes!