avatar Gijs GilisGijs Gilis    04 mrt 2021, 17:14    0   

Roland Sands kan als geen ander verrassen. Een retromotor modern maken, een hypermoderne motor retro maken, een klassieker mooier maken dan die origineel was,… de man uit Californië doet het allemaal. En telkens heel geslaagd. Voor dit project heeft hij de KTM 790 Adventure op een hele originele manier onder handen genomen.

Urban Assault

Dit project begon toen een klant een 2019 KTM 790 Adventure naar de RSD-winkel bracht. Roland Sands ging met die motor terug in de tijd en voegde een stadse stijl toe aan de KTM, waarop het project de bijnaam ‘Urban Assault’ kreeg. Dingen die je meteen opvallen zijn de afwezigheid van de typische KTM scherpe hoeken, de kleur oranje en de speciale benzinetank die zo kenmerkend is voor de 790 Adventure. Die werd vervangen door een zwaar aangepaste Suzuki GT750 benzinetank. De radiator monteerde de RSD-mannen verticaal om de motor er nog wat slanker uit te laten zien. Het subframe werd ook aangepast, maar behoudt wel de klassieke lijnen.

Bagageruimte

De futuristische koplamp van de KTM moest plaatsmaken voor een rond exemplaar van Triumph, inclusief een metalen grille. Een vintage KTM-voor- en achterspatbord zorgen voor de juiste accenten. Er werd ook gedacht aan bagageruimte, want onder het tft-display past een gereedschapstas. Een tasje op het achterzadel zorgt voor extra bagageruimte en een Rotox-jerrycan helpt om wat van de twee liter terug te winnen die bij de vervanging van de benzinetank verloren is gegaan. Verder ziet de metalen nummerplaat er niet alleen goed uit, maar dient die ook als warmteafscherming voor de Akrapovic-uitlaat. Tot slot zijn de vorkbeschermers bijgesneden en krijgt het Pro-Taper stuur gestroomlijnde handbeschermers. Bekijk hieronder de video van de RSD Urban Assault KTM 790.

Klik hier voor meer info over de RSD Urban Assault KTM 790 op de website van Roland Sands.