avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 jan 2022, 11:22    0   

Dat Valentino Rossi z’n helm aan de wilgen hing na het voorbije MotoGP-seizoen, betekende niet dat de Italiaanse recordkampioen zou stoppen met racen. Zoveel was zeker. Dat ’t daarbij eerder op vier dan op twee wielen zou zijn, daar had Rossi ook al weinig twijfel over laten bestaan. Na eerdere tests bij Ferrari leek een Italiaanse dubbelcombo in de maak, maar de 9-voudige wereldkampioen koos verrassend genoeg voor een zitje bij Audi – in het Belgische GT-team WRT, nota bene!

De inmiddels 42-jarige topracer kroop in december al even achter ’t stuur van de R8 LMS op het circuit van Valencia, waar de vonken klaarblijkelijk zijn overgeslagen. In 2022 zal Rossi aan de start staan van de Sprint- en Endurance Cup-races van de Fanatec GT World Challenge Europe. Of dat met de iconische ’46’ op de flank zal zijn, vraagt u zich af? Beert een beer in het bos? Uiteraard.

Op de website van WRT verklaart Rossi: “Ik ben verheugd om bij Team WRT te kunnen rijden. “Iedereen die me kent weet dat ik altijd al een grote liefhebber van autosport was, en dat ik na mijn MotoGP-carrière wilde beginnen racen op vier wielen. Ik denk dat Team WRT me perfect gaat liggen.”

Maar ook teambaas Vincent Vosse is in z’n nopjes met de grote naam achter z’n stuur. “Ik ben er zeker van dat veel fans net zo blij zullen zijn als wij dat Vale aan een nieuwe carrière op vier wielen begint en dat hij dat in GT doet, met Team WRT en Audi. We weten allemaal wat een groot motorkampioen en sportfiguur Vale is, maar bovenal is hij een echte racer en een zeer professionele en competitieve sportman, die erop gebrand is om zo succesvol mogelijk te zijn in de nieuwe uitdaging die hij heeft besloten aan te gaan. Dat is precies waarom we zo graag met hem wilden samenwerken.”

“De test die we in Valencia hebben gedaan, was voor beide partijen bijzonder positief, zowel wat de technische feedback als wat de werkaanpak betreft, en van daaruit hebben we de zaken verder aangepakt. We heten Vale van harte welkom in de WRT-familie en ik weet zeker dat we voor beiden een zeer spannende ervaring tegemoet gaan.”