avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    15 okt 2020, 20:58    0   

Corona velt ook de groten der aarde. Zelfs al is het The Doctor. Valentino Rossi maakte vandaag bekend dat hij positief testte op corona. En zich ook ziek voelt.

Rossi mist hierdoor de GP van Aragon en baalt als een stekker. “Ik vind het bijzonder jammer dat ik de MotoGP moet missen, zeker nadat de eerste test die ik onderging negatief was. Een tweede toonde aan dat ik toch positief ben. Ik voel me ook ziek en ben in quarantaine”, aldus The Doctor.

Yamaha geeft in een mededeling een overzicht van de gebeurtenissen:-

– Op zondag 11 oktober verliet Rossi het circuit van Le Mans en reisde terug naar zijn huis in Tavullia, Italië.

– Op dinsdag 13 oktober onderging Rossi de gebruikelijke PCR (Polymerase Chain Reaction) test, die verplicht is voor degenen die tussen de races door hun thuis bezoeken. Het resultaat was de volgende dag beschikbaar en was negatief.

– Op woensdag 14 oktober voelde Rossi zich volledig fit en trainde hij thuis zonder symptomen of ongemakken.

– Op donderdag 15 oktober werd hij ’s morgens wakker en voelde een beetje pijn. Hij had lichte koorts en belde meteen een dokter. De dokter voerde twee testen uit:

1. 1. Een ‘snelle PCR-test’, die weer terugkwam met een negatief testresultaat.

2. 2. Een standaard PCR-test, waarvan de uitslag op donderdag 15 oktober om 16.00 uur lokale tijd binnenkwam. Helaas was dit resultaat positief.

– Tijdens Rossi’s verblijf bij hem thuis van zondagavond (11 oktober) tot vandaag (15 oktober) heeft hij GEEN contact gehad met personen die op dit moment aanwezig zijn bij de Gran Premio de Aragón, waaronder de rijders van de VR46 Academy, de medewerkers van de VR46, de leden van het Monster Energy Yamaha MotoGP team, etc.

– Rossi’s toestand zal nauwlettend in de gaten worden gehouden door de medische staf in Tavullia.

– De situatie zal elke dag opnieuw worden bekeken met het oog op de deelname van Rossi aan de komende MotoGP-races.