avatar Gijs GilisGijs Gilis    11 feb 2021, 12:59    0   

De Royal Enfield Himalayan is zo’n motor die iedereen sympathiek vindt. Jong en oud, mannen en vrouwen, avontuurlijke rijders en racers,… Bij vrijwel iedereen tovert de Himalayan een lach op het gezicht. En dat zal ook zo nog eventjes blijven duren, want Royal Enfields adventure bike krijgt een Euro 5-behandeling. Het straffe daaraan is dat er motorisch niets wijzigt, dus het gaat eigenlijk om een upgrade van het bestaande model.

Het gaat vooral om kleine aanpassingen zoals een uitschakelbaar ABS op het achterwiel, waarschuwingsverlichting, verbeterd zadel, lager geplaatste bagagedrager met extra plaat en een aangepast subframe aan de voorzijde zodat de algehele zitpositie beter is. Het windscherm is opnieuw ontworpen en zorgt voor een betere windgeleiding. De Himalayan is verder uitgerust met de Royal Enfield Tripper, het navigatiesysteem dat steunt op het Google Maps-platform en via de Royal Enfield App gekoppeld is aan je smartphone.

Naast wat kleine optische veranderingen zal de vernieuwde Himalayan leverbaar worden in vier nieuwe kleuren: New Granite Black, Mirage Silver, Pine Green en Lake Blue. Royal Enfield denkt ook aan haar klanten en verlengt de garantie en de Road Side Assistance van 2 naar 3 jaar. Prijzen van de EU5 Himalayan beginnen bij 5.399 euro. Als je een bestelling doet, mag je vanaf eind mei weer naar de dealer gaan om je Himalayan op te halen.

Klik hier voor meer info over de Royal Enfield Himalayan.