avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 mrt 2023, 15:44    0   

Hebt u ooit geprobeerd om uw motor op uw bureau te parkeren? Neen? Misschien maar goed ook. Al zou dat binnenkort wel eens het geval kunnen zijn, als u de nieuwste Royal Enfield op de kop tikt. Het Brits-Indiase merk heeft namelijk net een ‘Limited Edition Classic Collectible 1:3 Scale Model Range’ gepresenteerd. Dat is een reeks schaalmodellen van z’n Classic, die nu al – in gelimiteerde hoeveelheid – te bestellen is.

Je bureau zelf zal er niet onder bezwijken, maar de Classic Collectible weegt wel een potige 8,5 kilogram. Het 1:3 schaalmodel is dan ook 780 mm lang, 380 mm breed en 261 mm hoog. Elk model is handgemaakt en bestaat uit meer dan 250 onderdelen. Leuk is dat verschillende onderdelen ook echt werken: zowel de voor- als achtervering, de gashendel en zowel de rem- als koppelingshendel kunnen bewegen. Andere onderdelen van de motorfiets, zoals de druppelvormige brandstoftank, zijn gespoten en afgewerkt op zo’n manier dat ze het meest lijken op de klassieke motorfiets waarop deze collectible is gebaseerd.

Prijs en kleurstellingen

Voor één exemplaar van de Limited Edition Classic Collectible 1:3 Scale Models tel je € 1.099 (incl. btw) neer. Je kan kiezen tussen maar liefst achttien verschillende kleurstellingen, waarna de verwachte levertijd vijf maanden bedraagt. De  “Classic Collectibles” worden immers handgemaakt op basis van het aantal bestellingen… Bestellen kan nog tot 20 maart via uw lokale Royal Enfield-dealer.