avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 nov 2021, 12:16    0   

Ter gelegenheid van Royal Enfield’s 120e verjaardag en hun erfenis als oudste motorfietsfabrikant in productie, onthulde Royal Enfield merk vandaag de 120th Year Anniversary Editions van de 650-twin motorfietsen – de Interceptor INT 650 en de Continental GT 650.

De motorfietsen zijn ontworpen om Royal Enfields erfenis onder de aandacht te brengen en bieden voor liefhebbers wereldwijd een stukje geschiedenis van het motorrijden. Met een gelimiteerde productie van slechts 480 stuks, 120 voor Europa, India, Zuidoost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika (60 Continental GT 650 en 60 Interceptor INT 650) zijn deze motorfietsen echte collectors items.

De succesvolle 650-twins hebben het hart veroverd van rijders over de hele wereld en hebben in de loop der tijd ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. Geïnspireerd door de Royal Enfield Interceptor 750 en Continental GT 250 uit de jaren 60, hebben deze motorfietsen een belangrijke rol gespeeld in het succes van Royal Enfield in de afgelopen jaren. Dat maakt het voor de hand liggend om te kiezen voor jubileumedities.

De 120e jubileumeditie van de Interceptor 650 en Continental GT 650 zijn ontworpen en handgemaakt door Royal Enfield in het VK en India. Het zwart-chroom kleurenschema van de tank is intern ontwikkeld met behulp van Royal Enfield’s verchromingstechnologie in de oorspronkelijke fabriek uit 1950 in Thiruvottiyur, Chennai – India.

Als aanvulling op de zwart verchroomde tanks, zullen zowel de Continental GT 650 als de Interceptor 650, voor de eerste keer, volledig zwart zijn. Met componenten van het motorblok, demper en andere elementen in een reeks zwarte kleurstellingen. De motorfietsen worden ook uitgerust met originele motorfietsaccessoires, zoals flyscreens, blokbeschermers, hielkappen beschermers, touring- en bar-end spiegels et cet.

Om te vieren dat het merk bekend staat om zijn handmatige afwerking, zullen de 120th Year Anniversary Edition-motorfietsen voorzien zijn van een handgemaakte, gegoten messing tankbadge. Deze messing badges zijn gemaakt in samenwerking met de Sirpi Senthil’, een familie van meerdere generaties ambachtslieden uit de tempelstad Kumbakonam, Tamil Nadu, India. Ze zijn met name gespecialiseerd in het maken van elegante messing beeltenissen voor de meest vereerde tempels in India. Het is de eerste keer dat deze ambachtslieden hebben samengewerkt met een motormerk. De motorfietsen zullen ook worden afgewerkt met Royal Enfields handgeschilderde striping.

Om elke motorfiets nog exclusiever te maken, zal de badge op de tank een uniek serienummer krijgen, wat aangeeft dat het 1 van 60 unieke motorfietsen is in een van de vier genoemde regio’s over de hele wereld. Bovendien zullen de motorfietsen worden voorzien van een sticker op het zijpaneel, die een eerbetoon is aan de 120 jaar van Royal Enfield. Beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022!