avatar MotornieuwsMotornieuws    22 feb 2023, 15:28    0   

Ben je een fan van offroad avonturen en ben je in het bezit van een BMW GS? De inschrijving voor de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux is officieel geopend. Voor het eerst vormen België, Nederland en Luxemburg een gezamenlijk team voor de komende International GS Trophy 2024 in Namibië. Vanaf nu kunnen de avonturiers onder jullie zich inschrijven voor de Pre-Qualifier die gepland staat ​​op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli.

Drie heren en twee dames

Het BeNeLux-team zal bestaan ​​uit vijf ervaren GS-piloten; drie rijders voor het herenteam en twee rijders voor het damesteam. Alvorens deel uit te maken van dit definitieve team, zullen op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli 2023 in Loon Op Zand (Nederland) en omgeving de Pre-Qualifier plaatsvinden om uit te maken welke 24 deelnemers door gaan naar de Qualifier. Deze 24 kanshebbers zullen vervolgens deelnemen aan de Qualifier van 8 tot 10 september 2023 in Walter’s Arena in het Verenigd Koninkrijk. Alleen de beste van hen worden geselecteerd voor het BeNeLux team. De beste twee dames van de Qualifier zullen het begin 2024 opnemen tegen vijftien andere damesteams in de Female Qualifier, welke plaats zal vinden in Zuid-Europa. De beste zes damesteams reizen daadwerkelijk af naar Namibië.

Deelnamevoorwaarden en inschrijving voor Pre-Qualifier

Deelname aan de Pre-Qualifier vereist bepaalde voorwaarden. Hiervoor moet je eigenaar zijn van een BMW GS (leeftijd en cilinderinhoud zijn niet van belang). Je moet in België, Nederland of Luxemburg wonen en in het bezit zijn van een internationaal paspoort (geldig tot na de GS Trophy). Een geldig motorrijbewijs (onbeperkt vermogen) is verplicht. Ook offroad-ervaring is essentieel.