avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 jan 2023, 16:19    0   

Honda Motor (China) Investment Co., Ltd., de Chinese dochteronderneming van Honda, kondigde zopas tijdens een online presentatie een trio elektrische (motor)fietsen aan. Die is gericht op jonge consumenten van Generatie Z in China, en zal bestaan uit de Honda Cub e:, Dax e: en ZOOMER e:.

In China worden elektrische fietsen ingedeeld in EB (Electric Bike) met een maximumsnelheid van 25 km/u of minder, EM (Electric Moped) met een maximumsnelheid van 26 km/u of meer en 50 km/u of minder, en EV met een snelheid van 51 km/u of meer Elektrisch Voertuig). De dit keer aangekondigde Honda Cube e:, Dax e:, en ZOOMER e: vallen in de EB-categorie. En zijn dus in wezen elektrische fietsen – vandaar ook de pedalen, die u aan de zijkant kan zien.

Honda e:

Tijdens een online presentatie met als thema “Electric Evolution, Colorful Future” werden het nieuwe merk “Honda e:” en drie EB-modellen onthuld. “De drie aangekondigde EB-modellen zijn geïnspireerd op de modellen Super Cub, DAX en ZOOMER die Honda eerder heeft uitgebracht. Door het unieke design van de vorige modellen over te nemen en geavanceerde functies en uitrusting toe te voegen, wil Honda een nieuw gevoel van waarde bieden en jonge Chinese consumenten meer verrassing en keuze bieden. Deze drie modellen zijn ook de voorlopers van Honda’s doel om tegen 2025 wereldwijd in totaal meer dan 10 elektrische motorfietsen te introduceren”, klinkt het bij Honda Global.

Hoewel de drie aangekondigde EB-modellen deel uitmaken van Honda’s plannen om “tussen nu en 2024 in totaal vijf compacte en betaalbare EM- en EB-modellen te introduceren in Azië, Europa en Japan, en China”, zijn er geen plannen om deze modellen in Japan te lanceren. En ook over Europa wordt voorlopig met geen woord gerept. Wat denken jullie? Invoeren, die hap?