avatar MotornieuwsMotornieuws    16 dec 2022, 11:55    0   

Om een onvergetelijk jaar te vieren waarin Ducati de MotoGP-wereldtitel won met Francesco Bagnaia en de Superbike-titel met Alvaro Bautista, bouwen de Italianen twee gelimiteerde series van de Panigale V4. Ze worden ‘Panigale V4 Bagnaia 2022 World Champion Replica’ en ‘Panigale V4 Bautista 2022 World Champion Replica’ genoemd en zullen dezelfde kleurstelling hebben als de motorfietsen die de wereldtitels wonnen. Ze worden vergezeld van een certificaat van echtheid, technische uitrusting, een motorhoes en een speciale verpakking.

Bagnaia replica

Gelimiteerde uitgave

Geïnteresseerden doen er goed aan vroeg te reserveren, want er zijn slechts 260 exemplaren gepland voor elk van de twee versies, een merkwaardig getal dat verwijst naar de laatste twee cijfers van het jaar waarin Ducati werd opgericht: 1926. Op de tank van elk exemplaar wordt de echte handtekening van de rijder aangebracht en beschermd door een laag transparante lak. Maar er zijn nog andere speciale kenmerken: op de bovenste stuurplaat in billet aluminium worden de naam van het model, het serienummer en het startnummer van de twee rijders met laser gegraveerd en er is een technische uitrusting van het hoogste niveau: STM EVO SBK-droge koppeling met negen schijven, een gehomologeerde Akrapovič-demper, Brembo Stylema-remklauwen en MCS-hoofdremcilinder, Rizoma aluminium voetsteunen en race plexiglas.

Bautista replica

Veel carbon

Er zijn verder ook speciale details aan de carrosserie. Het hitteschild van de achterste uitlaatspruitstukken, de afdekking van de dynamo, de spatborden, het open koppelingsdeksel en de luchtkanalen van de voorremmen zijn van carbon, terwijl de beschermkap van de eenzijdige achterbrug gemaakt is van carbon gecombineerd met titanium. Op de aan Bautista gewijde serie wordt de tank uitgevoerd in geborsteld aluminium. Qua elektronica krijgen de machines de Ducati Data Analyzer+ chronometer. Tot slot is er een kit voor het verwijderen van de nummerplaathouder en de spiegels, en een brandstoftankdop in billet aluminium.