avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    13 apr 2023, 11:59    0    Short Read: 2 min   

Het Belgian Bike Weekend van 22 en 23 april wordt een waar feest voor de motorrijder en de komst van het FMX4Ever freestyle team zal daar nog een stevige schep feest- en motorvreugde aan toevoegen met adembenemende stunts en indrukwekkende tricks.

Radek Bilek is dé man om te zien in Wieze.

Freestyle is ontegensprekelijk de meest spectaculaire vorm van motorsport. Team FMX4Ever begon ooit met FMX-pionier Jimmy Verburgh, maar is ondertussen uitgegroeid tot het grootste freestyle team van Europa. Het team begeleidt jongeren, maar heeft ook wereldtoppers in huis voor wie een backflip dagelijkse kost is.

Daar heb je Flipper

Team FMX4Ever pakt groots uit in Wieze met maar liefst 3 shows per dag. Om 13u, 15u en 17u gaat het dak er af. Figuurlijk dan, want de freestylers doen hun ding op de buitenzone van het festival, tussen de stands waar maar liefst 21 verschillende motormerken het ganse weekend kunnen getest worden. Veel aandacht zal gaan naar Troy Verburgh, die voor het eerst op een groot motorfestival optreedt en in de voetsporen van zijn vader lijkt te treden. Hij krijgt gezelschap van Mike Van Dijk en dé spektakelman van het team Radek Bilek; internationaal top in het FMX en een backflipper die het publiek gegarandeerd op zijn hand krijgt. Stel je daar nog wat beats van de Red Bull DJ bij voor en je krijgt al een idee van de sfeer die er het ganse weekend rond de Oktoberhallen in Wieze zal hangen.

Praktisch

Eens je binnen bent op het Belgian Bike Weekend, stap je in één groot motorfestijn. Je mag er een onbeperkt aantal testritten doen met een keuze uit 211 modellen van 21 verschillende merken. Er is adventure training, de FMX4Ever freestyle shows, Red Bull DJ, 69 km for Nicky Hayden, lentecheck up van je motorfiets, de Biker Market, het Biker’s Terrace, de Belgische primeur van de Kawasaki ZX-4RR, de motorfiets waarmee het wereldrecord aantal landen op één dag (hopelijk) zal verbroken worden, de Walk of Fame en natuurlijk de stand van deze fijne website waar redacteurs je graag te woord staan en beloven straffe motorverhalen te vertellen aan al wie langs komt.

See you in Wieze?