avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    29 mrt 2022, 14:16    0   

Wie zich de presentatie van CFMoto op de afgelopen EICMA nog herinnert, heeft daarvan vermoedelijk vooral het SR-C21 Concept onthouden. Die machine was aanvankelijk in een erg appetijtelijke teaser te zien, en piepte nadien ook vanonder het doek op de EICMA. Nu is de naam van de daaruit voortvloeiende productiemotor onthuld, evenals de eerste specificaties.

CFMoto 450SR

Een foto van het model werd gepost op de Facebook-pagina van CFMotoPakistan. ‘CFMoto 450SR warm up’ staat eronder geschreven. We kunnen er dus van uitgaan dat een 450cc-blok voor de aandrijving zal zorgen, wat ook in de volgende zin wordt bevestigd, want de eerste prestatiegegevens zijn hier te vinden: ‘450cc, 37 kW, 39 Nm’. Er zal dus iets meer dan 50 pk in de CFMoto SR450 zitten.

CFMoto adverteert de motorfiets ook met: ‘Het vermogen is zo sterk als van een 500cc, met het gewicht van een 250cc machine’.

De geposte foto toont de voorkant van de 450SR. In tegenstelling tot de eerste foto’s van vermeende testritten, zijn de opvallende winglets op post gebleven. Om aan de verkeersregels te voldoen, zijn nu ook koplampen en spiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers gemonteerd.

Het is op dit moment onmogelijk te zeggen hoe het de hoogwaardige remmen en de enkelzijdige achterbrug van het concept zal vergaan. Op de testfiets spotten we slechts een enkele remschijf voor en ook een normale achterbrug. Het moet echter gezegd worden dat de winglets ook daar ontbraken en op het tweede beeld blijkbaar opnieuw aanwezig zijn.

Meer gegevens volgen ongetwijfeld snel.