avatar MotornieuwsMotornieuws    26 jan 2022, 9:54    0   

De winter is bepaald niet het seizoen dat bruist van het buitenleven. Niet alleen wijzelf blijven liefst in de buurt van de haard, maar ook onze motoren rusten rustig hun winterslaap uit tot de lente eindelijk opnieuw in het land is. Daarbij kan ’t alleszins geen kwaad om de accu’s van onze machines in vorm te houden – kwestie van bij de eerste lentedag niet met een motorbroek vol goesting, maar een werkweigerige motor op de oprit te staan.

Daarenboven speelt de juiste acculader een niet te onderschatten rol in het onderhoud en op spanning houden van motoraccu’s. Zeker als je denkt aan alle elektronische snufjes waarmee de nieuwe generaties motoren zijn uitgerust: keyless startopties, een alarmsysteem, navigatie,…

Klein maar fijn

De nieuwe BS10 is een compacte (109 x 64 x 35 mm), universele acculader, bij uitstek geschikt voor motorvoertuigen met een kleine of gemiddelde cilinderinhoud. De BS10 levert maximaal 1 Ampère en is geschikt voor zowel 6V- als 12V-accu’s. Zelfs de meest uitgebluste accu kan herladen worden dankzij een automatisch programma dat tot 9 fasen kan doorlopen. Het laadproces begint met een lage dosering voor een optimale opbouw en verlengde levensduur. De BS10 is het ideale accessoire voor hobbyvoertuigen met gelegenheids- of seizoensgebruik. Naast een laadmodus is de BS10 uitgerust met een onderhoudsmodus die de accu op zijn maximale spanning houdt.

Eenvoudig in gebruik

De BS10 is rechtstreeks in het stopcontact aan te sluiten door middel van een hoofdkabel met een riante 180 centimeter lengte. Deze kan via een snelkoppeling met 60 centimeter worden verlengd. Bij de BS10 worden twee verlengstukken meegeleverd; eentje met krokodillenklemmen, het andere met oogjes die rechtstreeks en blijvend op accupolen aangesloten kunnen worden. Het uiteinde van het verlengstuk kan bij deze laatste toepassing vervolgens onder het zadel opgeborgen worden (of elders) zodat bij een volgende laad- of onderhoudsbeurt geen onderdelen (zadel, plaatwerk, schroeven…) verwijderd hoeven te worden.

Prijs en info

De BS10 kan de jouwe zijn voor 53,88 euro. Meer info of bestellen? Klik dan zeker even door naar www.mybihr.com !