avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    07 mrt 2022, 12:02    0   

Naast de gekende aanpak van de ‘patsers’ strijdt de Antwerpse politie nu ook al drie jaar tegen de al even gevleugeld genaamde ‘hufters’. Dat zijn bestuurders van snelle motorvoertuigen die door hun rijgedrag een gevaar vormen voor andere weggebruikers. Voor wie zwaar in de fout gaat, dreigt een inbeslagname van het voertuig waarmee de overtreding werd begaan. Opvallend daarbij is dat de Antwerpse politie in 2021 opmerkelijk veel brommers en motoren in beslag nam, waaronder twee driewielers – genre Can-Am – en drie quads.

(c) Politie Antwerpen

Het aantal inbeslagnames is in die drie jaar steeds opgelopen. In 2019, het jaar waarin de ‘jacht’ op hufters van start ging, nam de politie tien voertuigen in beslag. Vorig jaar waren dat er drieëntwintig, en in de eerste twee maanden van 2022 dienden al zeven voertuigen om die bovengenoemde reden getakeld.

De straf bestaat overigens niet enkel uit een boete voor de verkeersovertredingen in kwestie: ook de takel- en stalkosten komen op het conto van de ‘hufter’ van dienst. Daarenboven dient ook een cursus gevolgd te worden bij VIAS. Als de overtreder zijn in beslag genomen voertuigen niet ophaalt, dan volgt een openbare verkoop van de twee-, drie- of vierwieler.

Bron: HLN