avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    09 aug 2021, 15:23    0   

Zoals Kawasaki duidelijk maakt, is deze Kawasaki Adaptive ontwerpstudie geen motorfiets die finaal bedoeld is voor productie. Toch kan het aanwijzingen geven voor toekomstige polyvalente modellen zoals de Versys.

(Nabije) toekomst

Kawasaki heeft het Instituut voor Toegepaste Kunst en Design opdracht gegeven voor een ontwerpstudie op basis van nieuwe technologische innovaties. Overeenkomstige technologie├źn zouden dan op hun beurt in toekomstige modellen kunnen worden opgenomen.

Kawasaki Adaptive

Het resultaat is de Kawasaki Adaptive, een motorfiets die is ontworpen om zich aan te passen aan zijn omgeving. Hij wordt verondersteld geschikt te zijn voor gebruik op de weg voor sport-tourer en voor off-roadgebruik als een adventure bike. Hoe het geheel zou kunnen werken en welke technologie├źn daarvoor nodig zijn, is echter nog niet onthuld. Tot dusver zijn slechts enkele renders van de Adaptive bekend.

Of toekomstige modellen het uiterlijk van de studie kunnen overnemen, blijft natuurlijk giswerk. Maar het zou zeker passen bij een nieuwe Versys, een middenklasser bijvoorbeeld. Of een variant op de Versys 1000.