avatar Gijs GilisGijs Gilis    21 mrt 2022, 14:57    0   

Heb je zelf een e-bike en interesse om ‘door te groeien’ naar een motorfiets, maar vind je de stap té groot? Dan komt er weldra een oplossing jouw kant uitgevlogen in de vorm van de Super73 C1X. Het bedrijf uit Californië verkoopt vooral e-bikes, maar deze keer werden de trappers verwijderd en kwam er behoorijk wat extra kracht bij.

Meer dan 130 km/u

Alle details zijn nog niet bekend, maar een topsnelheid van meer dan 130 km/u moet mogelijk zijn op de C1X. Dat zijn motorprestaties, maar dan gegoten in de vorm van een uitgezette fiets. Je hebt ook een motorrijbewijs nodig om ermee te rijden. De Super73 heeft 15 inch wielen en een rijbereik van 160 km. Opladen tot 80 procent moet lukken in een uurtje.

Ook naar Europa?

Wij zijn alvast fan van de jaren 90-styling gecombineerd met het futuristische uiterlijk. Nu maar hopen dat hij ook naar Europa komt. Voorlopig zijn daar geen plannen voor, maar de ontwikkeling zou volop bezig zijn. De eerste leveringen in de VS moeten tegen eind 2023 gebeuren. Als de mensen van Super73 meelezen: wij vinden het alvast niet erg om een weekje richting USA te komen voor een uitgebreide test.