avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    16 nov 2020, 16:55    0   

Wie stiekem nog droomde om een MV Agusta Superveloce 75 Anniversario te bestellen, is er aan voor de moeite. De exclusieve en bloedmooie MV was seconden na de lancering al uitverkocht.

Dit wordt dus geen spek voor onze bek. Maar dat wisten we al voor ie uitverkocht was…

75 seconden i.p.v. 75 uur

Persbericht – Om zijn 75ste verjaardag te vieren, kondigde MV Agusta de lancering aan van een speciaal, limited-series jubileummodel: de Superveloce 75 Anniversario. Reserveringen werden officieel online geopend via de nieuw ontworpen website van het merk op zondag 15 november om 00.00 uur en waren oorspronkelijk gepland om precies 75 uur later te sluiten.

Binnen enkele seconden was de Superveloce 75 Anniversario echter al uitverkocht! Fans en verzamelaars bestormden letterlijk de website om vrijwel direct de gehele productie voor te boeken. Een ongekend succes voor een superbike die de erfenis van MV Agusta’s geavanceerde technologie, gepassioneerd vakmanschap en tijdloze elegantie viert, die in een beperkte serie van slechts 75 stuks zal worden geproduceerd.

De reeds iconische Superveloce werd gekozen als basis voor deze jubileumverzamelmotor, omdat deze de perfecte balans vertegenwoordigt tussen moderne vormen en MV Agusta’s race-erfenis. Het resultaat is een werkelijk prachtige motorfiets, met zijn Italiaanse kleurenschema, de grafische details, de zwarte en gouden Inmotion spaakvelgen en de rode Alcantara rijders- en passagierszadels. De motor is de F3 800 driecilinder in lijn zoals die in de Superveloce zit en ontwikkelt 147 pk bij 13.000 toeren per minuut voor een top van meer dan 240 km/u.