avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 jun 2023, 15:33    0   

Verrassing alom toen Suzuki eind vorig jaar z’n nieuwe paralleltwin presenteerde. Niet enkel omdat het merk die in de eveneens nagelnieuwe GSX-8S naked zou mikken, maar ook omdat de V-Strom er met de 800DE een middelste broertje bij kreeg. Zonet kondigde het merk uit Hamamatsu de komst aan van een nieuwe versie van zijn trailmotor: de V-Strom 800DE Rally Edition. *Het model is voorlopig enkel op de Franse markt gepresenteerd, hopelijk steekt hij onze zuidergrens ook over!

Meer offroadgericht

Bovenstaande kop is een beetje een open deur intrappen: deze Rally Edition is er eentje voor de meer avontuurlijke rijders, en krijgt dan ook bijbehorende, offroadwaardige extraatjes. Zo krijgt de nieuwkomer een alu motorprotector, alu valbeugels en stoere handkappen. Het totaalplaatje wordt afgekruid met Bridgestone AX41-rubber met iets grover profiel en een Rally Edition-stickerset.

Standaard of als pack

Suzuki biedt twee manieren om een Rally Edition aan je garage toe te voegen: je kunt de motorfiets volledig uitgedost kopen of het pack los aanschaffen. Exclusief montage kost het Rally Edition Pack 1.299 euro, voor een af-fabriek V-Strom 800 DE Rally Edition betaal je volgens de eerste berichten 12.999 euro – ofwel 1.500 euro meer dan de standaard V-Strom 800DE (11.499 euro). Voorlopig kan je deze versie enkel in Frankrijk op de kop tikken – maar een oversteek naar ons belgenlandje lijkt niet al te ver gezocht…