avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    04 jan 2021, 18:47    0   

2019 was een goed jaar voor de motorverkoop en dus ging iedereen er bij de eerste lockdown in maart van uit dat het aantal ingeschreven motoren in 2020 fel omlaag zou gaan. Niks van aan, zo bleek al snel. En nu blijken er in 2020 zelfs meer motoren ingeschreven dan het jaar voordien.

Ondanks de lockdowns

December veranderde niet heel veel aan de cijfers die we al een tijdje zagen aankomen. Qua ingeschreven motoren was 2020 beter dan 2019 en dat ondanks twee lockdowns. Motorrijden zit dus in de lift, al zaten er in december ongetwijfeld nog een aantal motoren bij die omwille van de EURO5 normen nog snel dienden ingeschreven te worden. Maar dat heeft weinig invloed op het totaalbeeld. En dat leert ons dat er 3,5 procent meer nieuwe motoren ingeschreven werden dan in het jaar daarvoor.

3,52 procent meer ingeschreven motorfietsen i.v.m. 2019

BMW nipt op één

BMW is opnieuw het best verkopende merk, al is de nummer 1 positie van het Duitse merk dit keer wel heel nipt. BMW zag 3230 nieuwe motoren in het verkeer komen, Yamaha 3222. Het afscheidsjaar van invoerder D’Ieteren Sport mondt dus nipt niet uit in een nummer één positie. De top van de meest populaire motoren wordt overigens ingevuld door de usual suspects, BMW, Yamaha, Honda en Kawasaki. KTM, Triumph en Kymco zijn de grootste stijgers in de top-10.

BMW is ook in 2020 de nummer één in verkoop in ons land.

Op naar een nieuw topjaar?

Zonder Brussels Motorshow en met het salon dat door nagenoeg alle merken naar de dealer showrooms verplaatst wordt, is het uitkijken naar de cijfers van eind januari om te weten of dit jaar een even goede start neemt als voordien. Met de inspanningen die de importeurs leveren om goede voorwaarden te bieden én de dealers die de laatste drie weekends van januari open blijven, zit de hoop er alvast in om ook van 2021 een goed motorjaar te maken.

Lees ook: motorverkoop steeg ook in november

Bron: Febiac

Foto’s: MotoMedia